startsiden startsiden ... dette er kameraet mitt. Birch er av denne modellen Korintha er en "Exodus"! Dette har skjedd ...
blog journeys gallery TV-series Q&A shows shop press equipment translate...

utstyret/telt og leir

Hilleberg the Tentmaker lager gjennomtenkte telt av høy kvalitet. Jeg har brukt dem i årevis...

Teltet
teltet
Mitt nye krypinn er virkelig et luksuriøst bo. I mange år har jeg hatt HILLEBERG the TENTMAKER som trofast sponsor. Som Robert Foss og Stein Eian har disse fenomenale svenskene sans for den dypere filosofien bak skikkelige reiser, og en unik holdning til små detaljer og stor bruksglede. Tidligere har jeg brukt både UNNA og AKTO, men denne gang har jeg kommet til at ALLAK-modellen er det riktige teltet for meg. Det blir det mest romslige teltet jeg noen gang har har tatt med på tur, men det er som Hillebergs andre telt svært lett. Jeg skal må regne med perioder av møkkevær på denne turen, og tror det kan være godt med et skikkelig hjem. Allak på MykinesÆrlig talt: dette er et supertelt, med geniale detaljer! De tre stengene er like lange, så du slipper å ta feil, med tilpasset krumning og endelommer med fargekoding, klipses de raskt til teltduken. De gjør teltet selvstående, med to store åpninger og en mumieformet soveplass for to. Det er lommer, oppheng og ventilasjon som du kan forvente fra Hilleberg, og samme kvalitet på duken som i mine tidligere telt. Ikke deres sterkeste - men den har aldri sviktet meg.

Ranger 3-sesongs Sovepose og underlag: Mine gamle poser og underlag trengte til fornying. Til turen har jeg flere soveposekombinasjoner å prøve ut, og bruker nå Bergans Ranger 3-sesong, som har en vannavvisende overflate til tross for at den skal puste godt. Inni posen bruker jeg silkepose som lett kan vaskes, og har også mulighet for å kombinere med den lette sommerposen Super Light, eller fleece-posen, som kan brukes alene på varme dager eller overnattinger innendørs. Disse har jeg på Færøyene og Island ikke hatt mye bruk for.

JI min Ranger - kombinert med silkeinnertrekk, ullundertøy og Dermizax yttertrekk - har jeg flere ganger overnattet uten telt. Jeg bruker det lette oppblåsbare underlaget, og sover da godt, hittil ned mot frysepunktet. Bildet er tatt midt på Island, da jeg kom i skade for å låne ut telt og underlag til Silvia og Agnes ... Ingen sak, når været er som dette!
Hilleberg the Tentmaker Deler A/S Foss Sykler Devold Bergans Alfa Eian Fritid primus

innholdet;

kvalitet:


Hvert enkelt Hillebergtelt monteres og kontrolleres, før det "signeres" og slippes ut i naturen - via butikken...

Hilleberg har ordet:...


Hillebergs ultralätta tält är konstruerade för användare som söker ett högpresterande tält för krävande turer där lägsta möjliga vikt står i fokus. De är för användare som ställer höga krav på säkerhet och hanterbarhet samtidigt som komfort fortfarande är en viktig faktor; tält avsedda för allt från turer under stränga förhållanden till tävlingsmoment i bergstävlingar och multisportsammanhang.