startsiden startsiden ... dette er kameraet mitt. Birch er av denne modellen Korintha er en "Exodus"! Dette har skjedd ...

program 4: Pa sykkel i ex-Jugoslavia

DubrovnikkajakMostarruinkidsDurmitorcrashcamp

4: På sykkel i ex-Jugoslavia

sykkeltur i BalkanTidligere Jugoslavia opplevde på nittitallet de verste konfliktene Europa har hatt siden 2. verdenskrig, men nå er det igjen mulig å reise gjennom områdene som var hardest rammet. I Dubrovnik pakker jeg om fra kajakken Korintha til sykkelen Birch, før jeg gyver løs på de nye statene i Balkan.

Mye av den bosniske byen Mostar ligger fremdeles i ruiner, og folket er delt langs krigens frontlinje. Turismen er likevel i ferd med å vende tilbake etter at UNESCO har bidratt til å restaurere den gamlebydelen, og den berømte gamle bybrua er flottere enn noensinne.

Turen går herfra til Montenegro, som har et av Europas mest spektakulære landskap. Småveiene i Durmitor Nasjonalpark svinger seg opp mot 2000 meter over havet, og Natasha og bestemora serverer hjemmelaget ost og yoghurt.

Neste stopp er Kosovo, som nå har fått sin selvstendighet. Det er stadig et spent område, med store internasjonale styrker utplassert. Aller verst er det i byen Mitrovica, hvor etnisk rensning har delt byen i to langs elven som renner gjennom sentrum. Valdete Idrizi er en kosovoalbaner som selv er fordrevet fra sitt hjem. Nå driver hun en multietnisk organisasjon som jobber for å gjenoppbygge tilliten mellom folkegruppene, men har selv gitt opp håpet om å flytte hjem.


camp nær Durmitor

rubbel og bit:


TV-seriene:


Paul padler
Europa


Paul padler
Latin-Amerika


Pauls Planet:
Egypt og Balkan


Egypt og Kairo
De Dødes By
Venezia-Kroatia
Balkan