startsiden startsiden ... dette er kameraet mitt. Birch er av denne modellen Korintha er en "Exodus"! Dette har skjedd ...

program 3: fra Venezia til Koronatene


3: Fra Venezia til Kroatias nasjonalparker

sykkeltur i BalkanVenezia var Europas port mot Øst, bygd på påler ute i en grunn lagune. Fremdeles er byen Europas største bilfrie sentrum; en labyrint av kanaler med hele 400 broer!

Jeg finner fram til mitt hjørne av Venezia, en landsby i byen, hvor små butikker og verksteder operer uanfektet av turistmengdene på Markusplassen. Senere havner jeg midt i Regatta Storico, en historisk parade som oser av fordums storhet og ære.

Kroatia er ikke langt unna, med hundrevis av kilometer med øyer, strender og grotter. Dette er perfekt padlehav, og jeg kommer meg ned til en fyrvokter som steller godt med meg, før Korintha glir inn i den værbitte nasjonalparken Kornatene.

Det var noen skikkelige tøffinger som for fem generasjoner siden slo seg ned på disse værutsatte øyene. De greide å rydde land til oliventrær og druer - og hadde geiter. Ellers fisket de, og måtte greie seg selv på alle måter. De viser seg svært gjestfrie da det blåser opp, og jeg må søke nødhavn. Vindene på denne kysten er virkelig knallharde; de styrer livet her ute og gjør padling helt umulig i flere dager om gangen.


Zag lighthouse camp

rubbel og bit:


TV-seriene:


Paul padler
Europa


Paul padler
Latin-Amerika


Pauls Planet:
Egypt og Balkan


Egypt og Kairo
De Dødes By
Venezia-Kroatia
Balkan