startsiden startsiden ... dette er kameraet mitt. Birch er av denne modellen Korintha er en "Exodus"! Dette har skjedd ...

program 1: fra Oslo til Amsterdam


1: fra Oslo til Amsterdam

sykkeltur i BalkanDet var på sykkelturen i Amerika i 1994 og -95 jeg hadde fått ideen om å padle i Europa, ettersom folk og land oppleves annerledes fra vannflaten. I samarbeid med prosjekt-leder Roy Leraand i TV 2 utstyrte jeg kajakken Nelly med kamerafester og campingsaker, og satte i gang.

Våren var spektakulær i den svenske skjærgården, men en sur sommer med regn og motvind gjennom tyske og nederlandske kanaler tok på humøret. Folk tok imidlirtid meget vel imot en padler.

De europeiske vannveiene er som skapt for padling, og veldig mange europeere jobber og lever i nær tilknytning til vannet. I løpet av programmet er jeg innom en svensk fisker, en dansk greve, den innlands havnebyen Blokzeil i Nederland og så endelig Amsterdam, hvor jeg sov i teltet vis a vis jernbanestasjonen, og møtte pornoartisten Anette, en diskret sykkeltyv, en sliten langer og en smilende servitør i coffee shop'en nær gamlekirka; Oude Kerk. Avslutningsvis fyrer hele byen opp til olympiske leker for homser, så det er vel riktig å påstå at jeg oppfyller alle de gamle gode klisjeene vi har om byen.


Midan Tahrir

rubbel og bit:


TV-seriene:


Paul padler
Europa


Amsterdam
Paris
Roma
Korsika
Favignana
Palermo
Albania
Kasos

Paul padler
Latin-Amerika


Pauls Planet:
Egypt og Balkan